sofia baner

Смяна на тръба в бойлер

( Оценка 4.0 ) от ( 4 отзива )

Смяна на тръба в бойлер от София ЕЛ

 Смяна на тръба в бойлер е процедура, която се извършва при нарушаване целостта на тръбата за топла вода на бойлер. Тръбата за топлата вода е разположена по цялата дължина на бойлера. Тръбата е монтирана към водосъдържателя в долната му страна. Тръбата преминава през бойлера и достига на 1-2 см от най-високата му точка. Целта на изходящата тръба на бойлера е да служи за обезвъздушаване и да черпи топла вода от горните слоеве на водата, където е най-топла. Тръбата за топла вода се монтира при вертикални и хоризонтални бойлери. Всички обемни бойлери имат тръба за топлата вода във резервоара си.  Тази тръба достига най-високата част на бойлера, без значение от неговата ориентация (хоризонтален или вертикален бойлер), но тя преминава в близост до нагревателя. Обикновено това е причината за нейното износване. Желателно е да се използват тръби за топлата вода от неръждаема стомана. При пробита тръба за топлата вода, бойлера е загрял и работи коректно, но при употреба водата свършва за минутка. Така бързо свършва топлата вода на бойлера. Уреда продължава да показва, че е загрял и дори не отчита разлика в температурата за да включи, а вече тече чисто студена вода от крана на топлата.

Сервиз за ремонт на бойлери

 Смяна на тръба в бойлер е желателно да се извършва само след оглед и диагностика на проблема. Често се случва да се подменят напълно здрави тръби и причината да е в друг елемент на уреда. Процедурата се налага само при изгнила трба на бойлера. 

 При подмяна на стара тръба с нова е желателно да се използват оригинални тръби на дадената марка бойлер. Използването на различни тръби и заместители не гарантира уплътняване на тръбата около водосдържателя. Това може да е причина за засмукване на студена вода от долната част на бойлера.  Казано по друг начин - проблема ще продължи.

 Ние извършваме посещение на адрес за диагностика и ремонт на бойлери, доставка и монтаж на бойлери, ремонт и монтаж на бойлери, свързване на бойлери към водопровод и ел мрежата, както и свързване на бойлер към парно.

Смяна на тръба за топлата вода в бойлер - ремонт на бойлер цена

смяна на тръба в бойлер Как се сменя тръба за топлата вода на бойлер? Процедурата може да се извърши по различни начини от вида на тръбата (пластмаса или метал неръждавейка). Някои бойлери може да им се подмени тръбата без да се отваря фланеца на бойлера, докато при други това е невъзможно. Преди да предприемете смяна на тръбата на топлата вода е необходимо да спрете водата към бойлера, да изключите електрическото захранване и да източите бойлера. За да източите бойлера трябва да демонтирате възвратният клапан, монтиран на тръбата на студената вода и захранващите тръби.

 Едва тогава ще имате достъп и видимост до тръбата за топлата вода на бойлера. Повечето модели и производители са предвидили смяна на тръбата без да се отваря бойлера. За извършване на смяната се използва специален инструмент, които захваща тръбата от вътре след което се издърпва навън. При бойлери монтирани близо до стени или пода е възможно да се наложи демонтаж на бойлера и повторен монтаж, което усложнява и ускъпява ремонта. Това се отнася особено за тръбите от неръждавейка.  

 Тръбите на топлата вода се пукат и амортизират единствено и само ако сап пластмасови. Износването се дължи на топлата вода в бойлера, които уврежда свойствата на тръбата, както и топлината от нагревателя на бойлера. Обикновено всички тръби се пукат в близост до електрическият нагревател, долу в ниското от където започват да засмукват студена вода. Тако бойлера не само смесва дводата и нямате топла вода на душа или мивката, а неможе да изчрпе своята топла вода.

Тръба за топла вода на бойлер от неръждавейка цена от 148,00 лева.