sofia baner

Ремонт на осветителни тела

( Оценка 3.2 ) от ( 14 отзива )

ремонт на осветителнитела

Ремонти по осветителни тела от ел техник

 Ремонт на осветителни тела се налага при по-скъпи осветителни тела и тела с антикварна стойност. Осветителните тела предлагат многообразие от форми, модели, предназначение, мощност, начин на монтаж, материал на изработка и какво ли още не. Всички сме виждали новите и огромни магазини, които предлагат единствено и само осветителни тела. Избора на осветително тяло е доста труден при подобно предлагане.

 Устройството на осветителните тела е различно при различните модели, но като цяло в осветителното тяло има следните елементи: основа, рефлектор, фасунга, стъклен купол и евентуално преобразувател или дросел. Има осветителни тела, които работят на 230 V и такива които работят на 12 V. В зависимост от работното напрежение и типа н осветлението, което въпросното тяло предлага се различава и устройството му. Така или иначе всяко осветително тяло, без значение от марката и предназначението му се поврежда. Повреждат се дори и улиичните осветителни тела и промишлените осветителни тела. Повредата може да се изразява в миризма на изгорял кабел, премигване, късо съединение, счупване на определен елемент или нещо друго.

Ремонт на осветителни тела, чести повреди

 От нашата практика, можем да заявим че най-честата повреда на осветителни тела е нагаряне на електрически кабели и фасунги, като повредите се следват от изгорели дросели, трансформатори и управление при по-моделните видове осветители. Тук трябва да отбележим, че изгорялата крушка не е повреда. Електрическите крушки са консуматив! Описаните до тук повреди се дължат основно на използване на по-мощни електрически крушки или електрически крушки, които не са предназначени за въпросното осветително тяло. По-мощните крушки консумират повече ток, което нагаря изолацията на проводниците и самите фасунги, а при осветителни тела с трансформатори води до изгаряне на самият трансформатор.

 Фирмата извършва ремонт на осветителни тела по домовете и приема за ремонт осветителни тела в ремонтната си база. Предлагаме частичен ремонт на осветителни тела и пълно рециклиране с нови и качествени материали. Извършваме ново окабеляване, смяна на фасунги, крушки, трансформатори и блокове за управление.

Ние сме специализирана фирма в електро услугите за град София. Разполагаме с денонощен електротехник за ремонт на стълбищно осветление, смяна на ел табла, монтаж на електромери, монтаж на бойлери, монтаж на фурни и готварски печки, монтаж на котлони, ремонт на бойлери, ремонт на котлони и фурни, както и откриване на кражби на ток и отстраняване на къси съединения.