sofia baner

Кражби на ток

( Оценка 4.3 ) от ( 4 отзива )

кражби на ток

Откриване и отстраняване на кражби на ток 

 Все по-често ставаме свидетели на кражби на ток. Ток се краде директно от разпределителните дружества и доставчиците, но ток се краде и от съседите и общите части на кооперациите и жилищните блокове. Всички кражби от дружествата и общите нужди се разпределят на изрядният платец. Отгоре на всичко и съседите се крадат един други чрез различни методи и устройства за кражба на ток.

 При кражби на ток от съседи трябва да се има предвид, че всяка кражба е кражба едва след нейното доказване и установяване. За съжаление в България полицията неможе да доказва кражба на ток. За да докажете кражба на ток трябва да се обърнете към професионална и сертифицирана фирма за откриване и доказване на кражба на ток, която има лиценз. Едва след констатирането на кражбата може да търсите правата си. Хубавото е че фирмата след като открие незаконните връзки, докаже и документира самото нарушение, може да го отстрани и няма нужда да чакате наказателни постановления и решения. Кражбите на ток са категоризирани като престъпление според законите на Република България и наказанията са описани в закона.

Кражби на ток - начини за кражба и наказания

 Напоследък се заговори за престъпна група, която е добре организирана и работи в сферата на кражбите на ток. Така или иначе начини и методи за кражба на ток има много. Ние защитаваме интересите на гражданите и при увеличаване на сметките ви за ток можем да ви окажем съдействие.

 При съмнение за кражба на ток от вашата домашна електроинсталация или вашият електромер, захранваща електрическа линия или по друг начин може да се обърнете към нас, като се свържете с нас на тел 02 444 34 54. При увеличение на сметката ви в един и същи сезон с над 40%, то със сигурност се касае за кражба на ток. Нвъпреки всичко преди да решите, че към вашата ел инсталация има посегателство, прегледайте фактурите и данните от електромера. Направете трезва преценка на използваното и се замислете ,да не би да имате нов уред и повишена консумация! Ако всичко което ползвате не е променено, ние сме на разположение.

 Ние ще ви запишем час за посещение на ел техник за проверка за кражба на ток. При установяване на кражба на ток ще премахнем незаконната електрическа връзка и ще изготвим констативен протокол за кражбата на ток.

 При съмнения за кражби на ток не се замисляйте, понеже начислената електроенергия на вашият електромер ще я заплатите вие, а не крадеца. Откриването на кражби на ток се извършва от опитни и квалифицирани ел техници със специална апаратура за откриване кражби на ток от София Ел.

Цени за откриване кражби на ток от 70 лв. до ….лв в зависимост от нужните обследвания за доказване на кражбата.