sofia baner

Стълбищно осветление с фотоклетка

( Оценка 4.4 ) от ( 5 отзива )

Стълбищно осветление с фотоклетка

Монтиране и ремонт на стълбищно осветление на супер цени

 Стълбищно осветление с фотоклетка е осветление на общите части на сгради (най-вече жилищни) при които се използва фотоефекта. Фотоклетката е балон в които са монтирани катод и анод. Катода и анода  са под напрежение. При тъмно във фотоклетка не протича ток, но при осветяване на балона, катода отделя електрони, които достигат анода и така през фотоклетката протича ток и тя подава импулс. Така накратко може да се обясни работата на фотоклетката.

 Използването на фотоклетката при свързване и работа на стълбищното осветление, позволяват ограничаване на работата на осветлението при наличие на естесвена дневна светлина. Схема на свързване на стълбищно осветление се променя при използване на фотоклетка. Стълбищно осветление с фотоклетка може да се използва при стандартни схеми с бутон и реле и при стълбищно осветление с датчици. Фотоклетката намира широко приложение в много части на електрониката и електротехниката и други сфери на производството.

Стълбищно осветление с датчици за движение и фотоклетка.

 Стълбищното осветление може да се изгради и управлява с комбинирани датчици за движение и фотоклетки. Подобни осветителни тела с вградени датчици и фотоклетка се продават на пазара вече повече от 12 години. Датчика за движение се нарича още PIR датчик. Въпросните датчици за движение работят на различен принцип, но основно използват инфрачервената топлина и по този начин улавят движението. Към стълбищнето осветление с фотоклетка може да се инсталира и часовников механизъм, т.е реле за време, което определя колко време да работи осветлението след подаване на сигнала. Релето за време може да е вградено или да е допълнително монтирано и добавено в схемата на осветлението.

 Фирмата извършва ремонт на стълбищно осветление, изграждане на стълбищно осветление, доставка и монтаж на плафони с датчици и фотоклетки, монтаж и свързване на фотоклетка, свързване на реле за време, откриване на залепнал бутон, подмяна на стълбищен автомат, откриване на късо съединение и откриване и доказване кражба на ток от стълбищно осветлеине.

Професионални ел.услуги от електротехници 24/7 за София.