sofia baner

Стълбищно осветление с датчик

( Оценка 5.0 ) от ( 3 отзива )

Проектиране, изграждане и преработка на осветителни инсталации

 Стълбищно осветление с датчик се среща все по-често в обществените сгради, жилищните кооперации и блокове. Стълбищното осветление с датчик има няколко основни предимства пред стандартната система от реле за време (стълбищен автомат) и бутон. Първо и най-важно е ниската консумация на електричество, лесен монтаж и не на последно място лесна поддръжка на цялата система за осветление. Всичко изброено води до ниски експлотационни разходи. 

Стълбищно осветление с датчик, монтаж и начин на работа

стълбищно осветление с датчик Стълбищно осветление с датчик може да се изгради на база старо стълбищно осветление. Ние предлагаме преработка на старо стълбищно осветление в стълбищно осветление с датчик, ремонт на стълбищно осветление с датчик и поддръжка. Стълбищното осветление с датчик може да се изгради по два основни начина. Може да се използват обикновени осветителни тела, които да се свържат към фотоклетка и датчик, само към датчик или да се използват директно осветителни тела (плафони, прожектори и други) с вградена фотоклетка и датчик за движение. Тук трябва да вметнем, че фотоклетката и датчика за движение са различни елементи, имат различна схема и работят по различен начин. Доста по-евтино и естетично е използване на плафони с датчик за движение. 

 Фотоклетката представлява контакт, които се управлява от осветеността, докато датчика за движение реагира на движение. Фотоклетка може да бъде монтирана и на обикновено стълбищно осветление, като въпросната фотоклетка няма да позволява работа на релето при наличие на естествена осветеност над определена норма. Фотоклетките имат чувствителност и това позволява нагласяне на този праг. При плафоните, прага на чувствителност се наглася за всяко тяло по отделно. Това позволява гъвкавост при рабтата на цялата система спрямо нуждите в различните участъци и сектори на обхват. 

Ние сме специализирани в електро услугите и по-специално в изграждането и ремонт на стълбищнио осветление, както и преработката на такива. Извършваме следните услуги за стълбищно осветление:

При нас може да поръчате изграждане на осветление с датчици. Цена за монтаж на плафон с датчик от 29,99 лв до 47,80 лв с ДДС.