sofia baner

Монтаж на фурни за вграждане

( Оценка 4.0 ) от ( 11 отзива )

Монтаж на фурни за вграждане

Свързване на фурна за вграждане. Монтаж на фурни и печки

 При монтаж на фурни за вграждане се изискват малко повече умения от стандартният монтаж на фурни и свързване на готварски печки към ел инсталацията. Монтажа на фурни за вграждане е особен с това, че монтажника, освен електротехник, трябва да има и много добри познания по дърводелство и мебели. Много често монтажа на фурната е свързван с прекрояване и преоразмеряване на отвора и дори на целият кухненски шкаф предназначен за фурната.

Монтаж на фурна за вграждане на супер цена

 Малко са фирмите, които предлагат монтаж на фурни за вграждане в истинският смисъл на думата. Повечето фирми предлагат самото поставяне на фурната и свързването и към тока, като предварително изискват готов отвор с точни размери. Интересното е факта, че дори самите производители на кухни, не се наемат с монтажа на фурни за вграждане.

 Естествено, както всичко останало работата по монтаж на фурна за вграждане има своите особености. Първото, което трябва да се направи е правилен избор на фурна, спрямо размерите на шкафа . Винаги се замерват дължина, ширина, дълбочина (Д х Ш х В), като в самият шкаф трябва да остава свободно разтояние за естествена циркулация на въздух с цел охлаждане. Това разтоание е около 8-12 см от повърхностите на самата фурна. Липсата на разтояние или прекалено малко такова, създава предпоставки за нагар по повърхностите на кухненските страници, както и реална опасност от пожар. При по-новите модели, може да се активира защита, която да блокира работата на фурната.

 Следваща особеност е монтажа и закрепването. Фурната трябва да е нивилирана и закрепена стабилно, като всички фуги трябва да са изчислени и намалени до минимум с цел естетически изглед на ел уред. Отстоянията трябва също да са симетрични. 

Свързване на фурна за вграждане в София

 Много важно есвързцването на фурната към електричеството. Тук има изисквания по стандарт и изисквания на производителя, които трябва да се спазят стриктно. Електрическата схема на свързване се спазва дословно, като захранващият кабел трябва да е от съответният вид и сечение. Под вид на захранващ електричеески кабел се има предвид неговото предназначение. Абсолютно забранено е използване на гоорими и едножиилни проводници и кабели. Използват се съответните кабели по спесификация, със съответното сечение, което трябва да е 4 мм2.

 Желателно е кабела да бъде трижилен, въпреки двужилните ел инсталации в много от старите сгради.

 Ние предлагаме доставка и монтаж на фурни за вграждане. Извършваме ремонт на фурни за вграждане на място по домовете. При нас може да поръчате диагностика на фурна, смяна на нагревател на фурна (долен и горен нагревател), смяна на вентилатор на фурна, смяна на ключове на фурна, смяна на терморегулатор на фурна, смяна на термозащита и термодвойка, както и смяна на маншон на фурна. Монтажа на нагреватели се извършва след оглед и диагностика на проблема. Предлагаме още ремонт и монтаж на аспиратори, бойлери, готварски печки и други ел уреди. Монтаж наплот за вграждане цена от 72,00 лв.  

Цени за ремонт на фурни по домовете.