sofia baner

Монтаж на стълбищен автомат

( Оценка 4.8 ) от ( 4 отзива )

Поставяне на стълбищен автомат от опитен ел техник

 Стълбищен автомат се нарича реле за време, което се използва за регулиране на времето на работа на стълбищното осветление. Стълбищният автомат се управлява от бутаните по етажите, като подава сигнал на осветителната инсталация директно или през контактор в зависимост от консумацията и вида на стълбищният автомат. Монтаж на стълбищен автомат се извършва от професионален електротехник по електрическа схема на свързване. Електрическата схема на свързване е отбелязана на самият стълбищен автомат.Трябва да се има в предвид, че самата електро инсталация на стълбището също може да е изградена по няколко начина, което се взема под внимание при монтаж на стълбищен автомат.

Монтиране на стълбищен автомат и изграждане на стълбищно осветление София

монтаж на стълбищен автомат При монтаж на стълбищен автомат се извършва захранване на релето с фаза и нула, без които автомата не може да сработи. Трябва да отбележим, че автомта се захранва от кабел със сечение 1,5 или 2,5 мм2, които преминава през предпазител 16А. След захранването на автомата следва подредбата на кабелите на бутаните и осветителните тела в зависимост от вида на електроинсталацията (трижилна или четири жила ). За да изпълните правилно монтажа трябва да извършите замерване на останалите краища на кабелите от стълбищната електро инсталация.

 Монтаж на стълбищен автомат или реле за време може да се извърши директно ли през контактор. При свързване с контактор също импулса от стълбищният автомат управлява контактора, като по-този начин може да захранете по-големи мощности, без да натоварвате самото стълбищно реле. При монтажа на релето може да се вгради и фотоклетка, която не позволява използването на осветлението в светлата част на деня.

 Фирмата извършва доставка и монтаж на стълбищен автомат, ремонт на стълбищно осветление, преработка на стълбищно осветление с датчици за движение и фотоклетки. Извършваме откриване и отстраняване на залепнал бутон и диагностика на проблем при неработещо осветление.

 

 


 

Ние сме специализирана фирма за ремонт и изграждане на стълбищно осветление. Преработка на стълбищно осветление с гаранция от 2 години. Цена за смяна на стълбищен автомат 77,00 лв с материали.