sofia baner

Монтаж на осветителни тела

( Оценка 5.0 ) от ( 2 отзива )

Доскоро осветителните тела бяха обикновени и монтажа им се приемаше за несериозна и непрофесионална работа. В последните години обаче осветителните тела се модернизират с всеки изминат час. Изникват нови типове осветление, електрически крушки, рефлектори и осветителни тела с различно предназначение и форми, за осветяване на реклами, фасади и други. Това затруднява избора на осветителни тела, както и техният монтаж. Монтаж на осветителни тела вече се извършва от строго специализирани и професионални фирми за изграждане на осветление.

Монтаж на осветителни тела, избор на осветителни тела

монтаж на осветителни телаОсветителните тела имат различно приложение и предназначение. Има осветителни тела за ефектно осветление, фасадно осветление, осветяване на обекти с подчертаване, работно осветление, ежедневно осветление, осветителни тела за административни и обществени сгради и още куп различни и разнообразни осветителни тела от рода на осветителни тела за вграждане, осветителни тела за релси и други.

Осветлението може да е изпълнено на 12 и ли на 220 V. Има луминесцентно осветление, осветление с нажижаеми жички, натриеви лампи, халогено осветление, метал халоген, кварцови лампи, LED осветление, енергоспестяващо осветление и още много други видове. Отделно самите електрически крушки могат да бъдат с различно захващане към осветителното тяло, като например : Е14, Е27, G4, GY, 9G, GU, пури или друг вид цокъл.

От казаното до тук става ясно, че предлагането е огромно, вариантите са много, но избора е труден и не винаги успешен при липса на професионално мнение. Преди да предприемете избор на осветително тяло се консултирайте с професионалист в областта. Това ще ви помогне да направите точният избор. Осветителното тяло трябва да отговаря не само на изискванията за дизайн и общ изглед, а трябва да върши и своето основно предназначение да осветява. Осветеността е величина и тя се измерва в lх. Физичната величина за осветеност е отношението между светлинният поток падащ върху определена равнина и естествено площта на дадената повърхнина. Тук има специализирани таблици за нормите на осветеност при различни дейности, помещения, височини, цветове и така нататък.


 

Осветеността е важна. При неправилна осветеност се уврежда зрението.

Ние от София Ел ООД предлагаме професионална консултация при избор на осветителни тела. Ще помогнем да изберете вида на осветлението, мощността на осветлението, ъгъла на разпределение и осветление, а на вас ще оставим дизайна и модела на осветителното тяло. Предлагаме още ремонт на стълбищно осветление, преработка на стълбищно осветление, изграждане на стълбищно осветление с датчици, монтаж на бойлери, ремонт на бойлери, монтаж и ремонт на котлони, фурни, плотове за вграждане и подмяна на ел табла.