sofia baner

Ремонт на ел табла

( Оценка 4.2 ) от ( 5 отзива )

  Ремонт на ел табла се извършва само от електротехник с 4-та група на електро безопасност. Електрическите табла са най-натоварената единица във всяка електроинсталация. Електрически табла ще срещнете в апартамента, къщата, офиса, магазини, работилници и навсякъде където има електрическо захранване. Електрическите табла могат да се разделят на много основни видове и под видове. Основно таблата се делят по напрежение (електрическа мощност, например до 1000V), по предназначение и по начин на монтаж ( за вграждане и открит монтаж, метални шкафове, за управление и измерване или разпределение). Електрическите табла съдържат електро апаратура и автоматика, която рано или късно се поврежда., това са електромери, релета, часовници, контактори, контролери, предпазители, защити и шини.

Ремонт на ел табла от електротехник

Ремонт на ел табла Кога вашето ел табло е за ремонт? Ако забележите миризма на изгорял кабел, ако видите пушек, ако виждате прехвърчане на искри или зачервяване на предпазители и други части от електрическото табло, при допир на капака или предпазителя е горещо или често горят предпазители, то определено имате нужда от ремонт на ел.табло. В някои случай ремонта на ел табла решават проблема бързо и надеждно, но при някои аварии се налага подмяна на ел табло.

Какво включва ремонт на ел табло?

 При ремонт на ел табло се извършва почистване и профилактика на кабелните връзки, някои обувки се подменят или се монтират такива на окислени кабели, извършва се почистване на тоководещи части и шини и не на последно място се притягат всички електрически връзки с цел добър контакт. При ремонта се подменят мостове и цели предпазители. Понякога се налагат профилактични ремонти, при които се подменят цели възли в ел табла като контактори, релета и дори електромери. Такъв планов ремонт се извършва при разпределителни електрически табла ( РЕТ), измервателни ел. табла (ЕЕТ), главни разпределителни електро табла (ГРТ) и електрически табла за управление и измерване (ИЕТ).

 Фирмата предлага на своите клиенти професионални електро услуги от ел техник 24/7 за цяла София. Извършваме посещение на място, диагностика на аварии и ремонт на ел табла. При нужда имаме готовност и от подмяна на ел табла и смяна на стари ел табла с нови електрически табла.

Професионален електротехник за ел услги в София.