sofia baner

Монтаж на пералня в София

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Монтиране на перални от опитен водопроводчик

 Пералните до скоро бяха лукс, но от известно време с напредването на техниката и науката се превърнаха в необходимост.
Необходимостта от пералня се налага от забързаното ежедневие и липса на достатъчно време. Пералната спестява време и е удобство, като гарантира качествоно пране за кратко време. Някои перални машини се предлагат с вградена сушилня. Всички перални се продават в пълен комплект - маркуч за чиста вода, маркуч за отпадна вода и всички части към пералнята. В комплекта към пералнята има и инструкция за монтаж и експлоатация. Професионален сервиз за ремонт и монтаж на пералня за София и околните населени места.

Монтаж на пералня в няколко стъпки

 Всеки решил да монтира пералнята си сам е длъжен да прочете и разучи подробно инструкцията за монтаж, а останалите да повикат водопроводчик или професионална фирма за монтаж на перални. Преди да започне монтажа на пералнята е необходимо да се избере място, като мястото трябва да е в близост до извод та студена вода, извод на канал и евентуално електрически контакт за да включим машината. Първо отворете капака на пералнята и извадете всички части. Вътре в барабана са маркучите и всичко необходимо за монтажа.Монтаж на пералня Маркучите са стандартна дължина и при евентуално по-дълго хразтояние трябва да ги заменим с по-дълги или да ги удължим.

 Желателно е удължаването да не се прави с тиксо, скоч или други наръчни материали, с предназначените за целта снадки и преходи. След като сте подвързали пералнята към чистата вода, канали и тока следва изваждането на транспортинета пръчки. Ваденето на транспортните пръчки е задължително. Тези транспортни шини държат барабана на пералнята за да не се повреди по време на транспорта, но след това те  придържат барабана и така пералнята ви няма да работи или по точно ще работи, но няма да пере и ще вибрира страшно.


 Когато всичко до тук е изпълнено по указания от инструкцията следва нивелиране на пералнята. Нивелирането при някои модели се извършва от четерите крачета, а при други само от двете предни крачета на пералнята. Трябва машината да е стъпила здраво на пода и да не се пързаля и клати, като много важно условие е да е хоризонтирана правилно, т.е да няма страничмен наклон. Нивелирането е важно. При неправилно невилиране пералнята ще задържа вода и ще вмирисва дрехите и ви гарантира високи вибрации, висок шум, ниска производителност и гарантирана повреда.

 Предлагаме доставка и монтаж на перални машини, ремонт на перални по домовете. Посещение на място за ремонт на пералня в София. Сервиз за перални с гаранция за качество.