sofia baner

Хоризонтален бойлер монтаж

( Оценка 5.0 ) от ( 1 отзив )

Монтиране на хоризонтален бойлер от опитен ел техник
хоризонтален бойлер

 Хоризонтален бойлер монтаж се нарича инсталиране на обемен електрически бойлер, при които обема е разположен хоризонтално (водоравно). Този тип бойлери намира приложение за монтаж в бани и мокри помещения, където пространството е ограничено и се налага стриктно подреждане на обзавеждането и уредите. Всеки хоризонтален бойлер е предназначен за монтаж на стена, като може да се извърши и монтаж на бойлер на таван. При монтаж на бойлер на таван се използват специални конзоли за монтаж на бойлер.

 Хоризонтален бойлер монтаж на супер цена

 При монтаж на хоризонтален бойлер трябва да се огледа мястото предвидено за монтаж, за да се съобразят размерите на бойлера и съответно неговото захранване с ток и вода. Хоризонталните бойлери могат да бъдат леви и десни, като под леви и десни се има предвид разположението на електрическата част на бойлера. Електрическата част е капака с управлението на бойлера - бутони и копчета. Някои марки бойлери (хоризонтален бойлер Теси) предлагат и тръби от ляво или отдясно заедно с управлението. Основно се предлагат модели с тръби в долната част на бойлера и електрическо управление от ляво или дясно.

Хоризонтален бойлер размери

 Хоризонтален бойлер 150 литра има съвсем различни размери от 80 литров, което е съвсем разбираемо. Основните параметри на бойлера са В/Ш/Д (широчина/височина/дълбочина). При хоризонталните бойлери височината съвпада с диаметъра на бойлера с много малки разлики при бойлери с тръби отдолу. Приети са стандартни диаметри на хоризонталните бойлери от 360 мм и 450 мм. Това от своя страна налага промяна предимно на дължината на хоризонталлните бойлери.

Доставка и монтаж на бойлери - продажба и монтаж на бойлери

  • монтаж на бойлери на стена от гипсокартон
  • монтаж на бойлери на таван
  • монтаж на проточни бойлери - по схема за монтаж на болер 
  • монтаж на бойлери за кухня (бойлери за монтаж над мивка и под мивка)
  • монтаж на хоризонтален бойлер Елдом и бойлер Теси 
  • свързване на бойлер към парно
  • ремонт на бойлери по домовете
  • свързване на бойлер към водопровод 
  • свързване на бойлер към ел инсталацията 

Хоризонтален бойлер недостатъци


 Доста често се случва да се разискват надълго и нашироко предимствата и недостатъците на хоризонталните бойлери. Да всеки вид бойлер има такива, но като професионален сервиз за бойлери сме на мнение, че няма основни пречки да се монтира и използва хоризонтален бойлер ако ситуацията го изисква.

 Хоризонталният бойлер имаа предимства и недостатъци. Обикновено избор на бойлер и  монтаж на хоризонтален бойлер се налага при липса на място. Става дума на място за монтаж на вертикален бойлер. Едни от най-търсените марки при тази разновидност са хоризонтален бойлер Елдом и хоризонтален бойлер Аристон, а бойлерите Светлю Шишков разполагат с най-богата гама размери и модели.  Шишков предлагат предимно бойлери от неръждавейка, но може да изберете с тръби от ляво или дясно или отдолу. Произвеждат се и модели хоризонтални бойлери Слим или диаметър под ф 400 мм. При особени нужди има възможност за поръчка.

 При нас може да заявите монтаж на хоризонтален бойлер Елдом,  Монтаж на хоризонтален бойлер Теси и други марки. При нас може да поръчате още свързване на бойлер към водопровод, монтаж на бойлер на таван, монтаж на бойлер на тухлена стена, както и ремонт на бойлер на място. Предлагаме доставка и монтаж на нов бойлер за София, както и консултация при избор на нов бойлер.

При тнки стени или гипсокартон и итонг се налага изработка и монтаж на стоика за хоризонтален бойлер.

Цени за монтаж и демонтаж на бойлери от 148,00 лева .....