sofia baner

Бойлери за душ

( Оценка 4.0 ) от ( 5 отзива )

Монтиране на бойлери за душ от опитен ел техник

 Бойлери за душ са всъщност малки проточни бойлери, които захранват с топла вода единствено и сама душа, т.е душ слушалката в банята ви. Този тип бойлери обикновено са с електрическа мощност от около 7 kW и са с монофазно захранване. Повечето български марки бойлери предлагат бойлер за душ: теси, Дипломат, Елдом и Термомакс.

Бойлери за душ на супер цени

бойлери за душ На места може да срещните наименованието нагревател за душ или проточен бойлер с душ. Така или иначе става дума за нагревател за вода за душ с моментно действие или проточен бойлер за баня с душ. Някои познават тези бойлери като проточни бойлери за баня или проточен бойлер за монтаж на душ. Към този бойлер може да монтирате душ слушалка за проточен бойлер, която е съобразена с дебита на бойлера, които монтирате и използвате. Предимствата на този бойлера са много. Първо и основно предимство е наличие на топла вода по всяко време на денонощието, без да се налага да изчаквате загряването и. Този бойлер за душ спестява време и енергия, като не е за подценяване мястото, което му е необходимо за монтаж.

 Тук вече няма нужда да се съобразявате с пространството в банята си, да се чудите къде ад монтирате големият обемен бойлер или как да захраните проточният бойлер с трифазен ток. Спестявате от топлинни загуби, имате топла вода веднага, но разбира се има и недостатъци. Основният е наличие на необходимо електрическо захранване с минимално сечение на кабела 4 мм2 и мощност на предпазителя 32 А.  Ако такова липсва не е проблем да се изгради. 

 Бойлера за монтаж на душ е малък и заема място, колкото смесителната батерия на душа. Отделно от това се захранва с обикновен кабел от 4 мм2, което не налага къртене и допълнителни кабели с преработка на електрическото ви табло.

 Технически характеристики на проточни бойлери за баня или за монтаж на душ:

 Номинално напрежение: 220V / 16A до 25А, Мощност: 3000W-8000W, Номинална честота: 50Hz , Номинално налягане: 0-0.4MPa, Работно хидравлично налягане: 0,04 0.4Mpa , Необходимо най-ниско налягане на водоснабдяването: 0.04-0.4MPa) , Степен на водоустойчивост: 1PX4 (4P)
Количество на загряваната вода: 2-8.5 l/min, Защита срещу токов удар тип: 1, Термоустойчивост: 125 градуса, Живот на нагревателя: над 5000 работни часа. Ние предлагаме доставка и монтаж на бойлери за баня, бойлери за мивка, кухненски обемни и проточни бойлери, както и комбинирани бойлери със семпертина или две семпертини.


 

Проточен бойлер с душ- за страничен /стенен/ монтаж. Проточни бойлери за баня на цени от ... лв.