sofia baner

Демонтаж на бойлер

( Оценка 4.0 ) от ( 4 отзива )

демонтаж на бойлер

Демонтиране на бойлер в София

 При демонтаж на бойлер се започва с демонтаж и обезопасяване на електрическият кабел за бойлера. Обезопасяването на кабела се извършва с изолационна лента. Не оставяйте електрическият кабел оголен. Следва източване на бойлера. Как се източва бойлер е прословут въпрос в интернет пространството. Тук е място да отбележим, че от източване имат нужда само обемните електрически бойлери. Източването на бойлера се извършва през тръбите на бойлера. Ако бойлера е по-високо разположен има възможност за източване през тръбите си или през водопроводната инсталация, но за да го източите и в двата случая трябва да демонтирате възвратният клапан на студената вода. Без да демонтирате клапана на тръбата за студена вода няма да можете да източите водата от бойлера. Двете тръби трябва да са напълно свободни и отворени за да се извърши безпроблемно източавне на водата от уреда. 

 Някои се опитват да задържат палеца на клапана, но това отнема страшно много време за източването. За да демонтирате възвратният клапан се свалят връзките на бойлера с водопровода – топла и студена вода. За да откачите двете връзки на водопровода с бойлера се налага да спрете водата от спирателните кранове на бойлера или ако няма такива от централният кран при водомера. Изпуснете малко налягане от смесителя преди да развиете връзките, в противен случай ще се намокрите.

Демонтаж на бойлери - последователност

 След като сте източили водата от бойлера. Следва разхлабване на куките или болтовете на които е закрепен бойлера и едва тогава сваляте бойлера от неговата конструкция. Свалянето на бойлера трябва да се извърши внимателно, като предварително се преценя може ли да поемете тази тежест или не. При по-големи електрически бойлери от 80 литра ние препоръчваме демонтаж на бойлера от двама души, в противен случай рискувате здравето си.

 Фирмата предлага демонтаж на бойлери, ремонт на бойлери и доставка и монтаж на нови бойлери. Доставка и монтаж на бойлери за София с отстъпка и безплатен транспорт до адреса. Ние работим с бойлери Теси, бойлери Дипломат, бойлери Елдом, Атлантик, Тедан и още много други марки бойлери. Извършваме демонтаж и монтаж на вертикални и хоризонтални бойлери, както и свързване на бойлер към парно.

Демонтаж на бойлер цена от 25 .00 лв ....